A LIBRI PROGRAMJAI

 
 

LIBRI KÖNYVPALOTA
(1072 Budapest, VII., Rákóczi út 12.)

 

Házigazda: Pion István
 
15.00
IRODALMI MAGAZIN – AZ OLVASÁS JÖVŐJE Beszélgetés az Irodalmi Magazin szerkesztőivel. Szentmártoni János, Kondor Péter János, Lipp Mónika Mária. Moderátor: Völgyi Tóth Zsuzsa.
 
16:00
TOMPA ANDREA: Omerta – A 2018-as Libri irodalmi díj nyertese egy igazi nagyregény, amely az ötvenes évek Kolozsvárjára, egy fojtogató történelmi környezetbe és egy furcsa szerelmi háromszög rejtelmeibe kalauzolja el az olvasót. Vendégünk a szerző.
 
17.00
KEMÉNY ISTVÁN – Versek jelenről, múltról és örökkévalóságról, amelyek két folyó közé ékelődve alkotnak új kontinenst egy költő életművében. A 2018-as Libri irodalmi díjak döntősével beszélgetünk új, Nílus című kötetéről.
 
18:00
CSERNA-SZABÓ ANDRÁS: Az abbé a fejével játszik – Egy könyv, amely a Teremtéstől az Apokalipszisig kíséri végig a világ sorsát, miközben a történelem- és irodalomkönyvek lapjairól ismert figurák szegődnek útitársnak az olvasó mellé. A szerzővel Pion István beszélget.
 
19.00
UNGVÁRY KRISZTIÁN: A szembenézés hiánya – Felelősségre vonás, iratnyilvánosság és átvilágítás Magyarországon 1990-2017 – Ebből a hiánypótló könyvből kiderül, hogy miért nem nyilvánosak hazánkban az ügynökakták, és hogy a rendszerváltás tényleges lezárásához szükséges számvetés elmaradása milyen következményekkel járhat. Beszélgetés Ungváry Krisztiánnal.
 
20:00
NÓGRÁDI GERGELY – A magyar kulturális élet egyik legsokoldalúbb alakja. Operaénekes, kántor, novella-, mese- és újságíró. Pion István legújabb novelláskötetéről beszélget a szerzővel.
 
21.00
ZÁVADA PÉTER: Je suis Amphitryon – A Trafó áprilisban mutatta be Závada Péter drámáját, amiben a klasszikus görög történet kortárs magyar művé változik. Költői nyelven énekel meg olyan súlyos témákat, amiktől a 21. században egyikünk sem függetlenítheti magát. Beszélgetés a szerzővel.
 
22:00
Háy Come Beck: Majdnem hangoskönyv – BECK ZOLTÁN, a 30Y zenekar énekesgitáros-dalszerzője és Háy János költő, író, drámaíró hangszereket és szavakat ragad magához, hogy elbontsa a határokat szépirodalom és popkultúra között. Vers-, próza- és dallamjáték sok humorral.
 

 
 
 

LIBRI KECSKEMÉT KÖNYVESBOLT
(6000 Kecskemét, Szabadság tér 1/A)

 

Házigazda: Puha Éva
 
16.00
BAUER BARBARA: Az élet hangja – Van esélyünk árral szemben úszni a történelem sodrásában? Regény egy testvérpárról, akiket a vészkorszak és Rákosi rémuralma messze sodor egymástól, és akiket éveken át csak édesapjuk búcsúajándéka köt össze egymással.
 
17.00
SÁNDOR ANIKÓ – Kötetlen beszélgetés a Házasságsirató, a Tévúton, a Megbukott bűvészinasok és a Thaiföldi feleség című nagy sikerű könyvek szerzőjével.
 
18.00
LUGOSI VIKTÓRIA – Könyvek a történelem és az egyéni sorsok összefonódásáról, emlékezésről és kitartásról. Puha Éva az Ajvé és a Vándorhomár című regények szerzőjével beszélget.
 
19.00
VARRÓ DÁNIEL: Aki szépen butáskodik – Varró Dani fiúból apa lett, apából mesélő, de közben mindvégig gyerek maradt. Együtt indulunk el vele és fiaival anyanyelvünk különleges és rejtélyes birodalmába vezető felfedezőútjukra, amelynek keretében a szerző hozzánk is ellátogat.
 
20.00
Lakatos Levente – A SZIGOR-SOROZAT sikerszerzője velünk is megosztja műhelytitkait, amiknek segítségével a magyar szórakoztató irodalom valóságos jelenségévé vált.
 

 
 
 

BOOKLINE MÓRICZ KÖNYVESBOLT ÉS KÁVÉZÓ
(1117 Budapest, XI., Móricz Zsigmond körtér 2.)

 

17.00
MÖRK LEONÓRA – Milyen titkokat rejthetnek egy család már-már feledésbe merült legendái, és milyen sorsfordító hatással lehet a múlt saját életünkre? A szerző legújabb, A Porcelánlány című regényéről mesél.
 
18.00
Hová tűntek a nők a történelemkönyvekből? – Az 50 elszánt magyar nő című könyv kapcsán a kötet egyik szerzője, NESET ADRIENN és Makai Erika szumóbajnok beszélget a múlt és a jelen elfeledett női hőseiről.
 
19.00
Hogyan félj bátran? – AL GHAOUI HESNA haditudósító, immár kétgyermekes riporter frissen megjelent gyermekkönyve, a Holli, a hős kapcsán mesél a félelem működéséről, és arról, miként meríthetünk belőle bátorságot.
 
20.00
Segítség, apa lettem! – SZÉL DÁVID blogger, pszichológus Túl a parán című könyve kapcsán beszél a szülői kihívások nehézségeiről és örömeiről. Kezdő apáknak kötelező!
 
21.00
Irány a grund! – A játszóterek titokzatos törvényekkel teli világába MAROS ANDRÁS vezeti be a közönségét Játszótéri pillanatok című új könyve kapcsán.
 
22.00
A szolgálólány meséje – Gilead közelebb van, mint gondolnánk? MARGARET ATWOOD hátborzongató regényéről Nádor Zsófia, a Jelenkor Kiadó és a Margaret Atwood-kötetek szerkesztője beszélget Ruff Orsolyával a Könyvesblogtól.