Olvasás Éjszakája 2018

 

Írók, olvasók és könyvesek együtt hoznak létre egy más világot. Kulturális programok kora estétől hajnalig. A Supka Géza Alapítvány nevében Tisztelettel meghívjuk Önöket a 6. Olvasás Éjszakájára!
 
A fesztivál koncepciója, célja: Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást, mint örömforrást mutassa be. A társadalom olvasásképét szeretnénk frissíteni. 2018. szeptember 29-én kora délutántól másnap hajnalig a rendezvény helyszínein a könyv-, e-könyv- és folyóirat-kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország könyvesboltjainak egy része meghosszabbított nyitva tartással várja a vásárlókat.

 
Programok: Teljes letölthető programtábla 
 
Időpont: 2018. szeptember 29. 14.00-24.00
 
Helyszínek:

 

BUDAPESTEN
 
Alexandra Pódium
Nyugati tér 7.
 
Bookline Móricz Könyvesbolt és Kávézó
Móricz Zsigmond körtér 2.

 

Líra Fókusz Könyváruház Budapest
Rákóczi út 14.
 
Libri Könyvpalota
Rákóczi út 12.
 
Magvető Café
Dohány utca 13.
 
Örkény István Könyvesbolt
Szent István körút 26.
 
 

 

VIDÉKEN
 
Alexandra Könyváruház
Székesfehérvár, Koronázó tér 5.
 
Kúria Rendezvényház
Pécel, Kossuth Lajos tér 5.

 

Libri Kecskemét Könyvesbolt
Kecskemét, Szabadság tér 1/A.

 

Líra Könyváruház Debrecen
Debrecen, Piac utca 57.

 

Líra Fókusz Könyváruház
Szeged, Tisza L. körút 34.
 
 

Milyen lesz az Olvasás Éjszakája 2018-ban? Néhol színes forgatag, hangos esztrád, máshol decens beszélgetős, elmélyülten okos – és mindenhol érdekes, izgalmas.

 

Ízelítő a programokból:
Felolvasás a Kalligram őszi könyveiből 
– Bódi Péter, Gerőcs Péter, Mesterházy Balázs és Szendi Nóra részvételével.
Bűverejű történetek erdőn innen és túl – Lovranits Júlia Villő író, mesemondó és madártani csilingelő játékos előadása. Utána tombola gyerekeknek.
Fert Mónika coach, Bacsa Katie tinimentor – tabuk nélkül a tinikkel önismeretről, önértékelésről, elfogadásról. Beszélgetés, kérdések, válaszok.
Kemény András versek – a szeretni való nők. A romantika és humor jegyében.
Tompa Andrea: Omerta – A 2018-as Libri irodalmi díj nyertese egy igazi nagyregény, amely az ötvenes évek Kolozsvárjára kalauzolja el az olvasót.
A szolgálólány meséje – Gilead közelebb van, mint gondolnánk? Margaret Atwood hátborzongató regényéről Nádor Zsófia beszélget Ruff Orsolyával.
Varró Dániel: Aki szépen butáskodik – Varró Dani fiúból apa lett, apából mesélő, de közben mindvégig gyerek maradt.
„A nőt keressük első helyen, a pénz legyen ráadás” – történetek a 19. századi házassági piacról – Szécsi Noémi fényképes előadása.
Soha ne kérdezd – avagy Micimackótól a Vörös Rébékig versekről, dalokról és a hozzájuk tartozó történetekről beszélget Koncz Zsuzsával Karafiáth Orsolya.
Hogyan készül a novella – Légrádi Gergely író mesél róla, Fodor Annamária színésznő életre kelti, Oláh Andrea kérdez.
Könyvpremier – Tóth Krisztina Reptéri nyúl című könyvét, melyben Horváth Csaba kérdéseire válaszol, Korössi P. József, a Noran Libro Kiadó vezetője mutatja be.
Titkok kapuja – Galkó Balázs Juhász Ferenc-estje a költő születésének 90. évfordulója alkalmából.